TCO-tidningen: Växande misstro mot välfärdens försäkringar

[2012-02-02] Vi litar på välfärdens tjänster men misstron mot socialförsäkringarna ökar. De som är mest beroende av försäkringarna har också minst tillit till dem. Det skriver välfärdsforskaren professor Stefan Svallfors, Umeå universitet i en rapport till den parlamentariska socialförsäkringsutredningen.

Läs nyheten

Redaktör: Maritha Lundgren

Adress till nyheten:

Ett intensivt dygn av spelbaserat lärande

2014-10-30
Initiativet Eduplay Challenge kulminerade 27–28 oktober med ett dygnslångt ”hackathon” i Humlab-X på Umeå universitets Konstnärliga campus. Sex lag med en blandning av lärare och kreatörer djupdök ner i uppgiften att utveckla innovativa och lärorika spel som kan användas i undervisning.

sportregionvasterbotten.se: Arena Branschforum

2014-10-30
Torsdagen den 27 november samlas sportnäringen i Skellefteå till Arena branschforum, en dag med fokus på möten och kunskapsutbyten. Studenter kan delta på Arena Branschforum till ett reducerat pris och får möjligheten att lyssna på några av regionens framgångsrika aktörer.

Välkommen till Docentdagen

2014-10-30
För att bekräfta utnämningar av docenter arrangerar humanistiska fakulteten varje år Docentdagen.

Europas ledande växtforskare: Politiker, tänk om!

2014-10-30
Över 20 av Europas mest framstående växtforskare går i dag ut med ett brev som varnar för att Europa kommer att förlora sin ledande position om inte – växtforskningen får tillräcklig finansiering, genmodifierade växter som visat sig vara säkra får användas och fältförsök skyddas från vandalism.

Doktorander med blick för samhällets digitalisering

2014-10-29
Institutionen för Informatik vid Umeå universitet ökar sin satsning på doktorander. I höst har fyra nya anställts, sammanlagt finns nu 14 doktorander på Informatik vilket är ett rekord i institutionens historia.

Umeåforskare kastar nytt ljus över dödsorsaker i utvecklingsländer

2014-10-29
INDEPTH-nätverket och Världshälsoorganisationen, WHO, publicerar i dag resultaten från den största datainsamlingen någonsin om hälsa och dödsfall i länder i Afrika och Asien, där detta tidigare inte har registrerats. Peter Byass, professor i global hälsa vid Umeå universitet, är en av de forskare so...

Utveckling av digitala läromedel

2014-10-29
Lars Åkerblom, vice vd för Gleerups Utbildning AB träffade i veckan medarbetare från området Lärande och IKT vid Pedagogiska institutionen, för att diskutera gemensamma utvecklingsprojekt.

VK: Forskare kritiserar lagtolkning

2014-10-29
Kommunen har det yttersta ansvaret för tiggarna. Nu försöker de bara hitta kreativa lösningar för att spara pengar. Det menar Andreas Pettersson, forskare i socialrätt vid Umeå universitet. Han får medhåll av kollegan Lena Wennberg, båda vid Juridiskt forum.

Nationella forskarskolan till Umeå

2014-10-29
Institutionen för socialt arbete i Umeå har utsetts av styrgruppen för Nationella forskarskolan i socialt arbete att vara värdinstitution för forskarskolan från 1 juli 2014 - 30 juni 2017. Föreståndare för forskarskolan är Professor Hildur Kalman.

SvD: "Anteckningar från ett träsk mitt i världen"

2014-10-28
Svenska Dagbladet skriver om den sedan tidigare uppmärksammade boken "Stilens munterhet. Sara Lidmans författardagböcker från Missenträsk 1975-1985" av litteraturprofessor Annelie Bränström Öhman.

Sidansvarig: Ulrika Sahlén
2012-02-02