TCO-tidningen: Växande misstro mot välfärdens försäkringar

[2012-02-02] Vi litar på välfärdens tjänster men misstron mot socialförsäkringarna ökar. De som är mest beroende av försäkringarna har också minst tillit till dem. Det skriver välfärdsforskaren professor Stefan Svallfors, Umeå universitet i en rapport till den parlamentariska socialförsäkringsutredningen.

Läs nyheten

Redaktör: Maritha Lundgren

Adress till nyheten:

Norran: "Varnar för nationalismen"

2017-02-24
Det geopolitiska spelet har gjort come back, menar historikern Martin Hårdtstedt, Umeå universitet, som medverkat vid en EU-konferens bevakad av Norran.

Hanna Outakoski får Vaartoes vetenskapliga pris 2017

2017-02-24
Centrum för samisk forskning-Vaartoes styrelse har beslutat ge sitt vetenskapliga pris 2017 till språkforskaren Hanna Outakoski vid Umeå universitet. Hanna Outakoskis forskning fokuserar på skrivfärdigheterna hos flerspråkiga barns nordsamiska.

Interaktion och design studenter på UMUhackathon

2017-02-24
Studenterna på Civilingenjörsprogrammet i Interaktion och design tog första och andra plats på UMUhackathon.

Finner historiskt klimat på sjöbotten

2017-02-23
Statistikanalys av varviga sjösediment är en mycket bra informationskälla för att ge en bild av historisk klimatvariation på norra halvklotet. Det visar Per Arnqvist i sin avhandling som han försvarar i dag vid Umeå universitet.

Gymnasiebesöksdag

2017-02-23
Gymnasieelever på besök på Umeå universitet.

Internationell konferens om karriärutveckling och vägledning

2017-02-23
Det nationella forskarnätverket Karriärutveckling och vägledning (KAV) anordnar en internationell konferens med namnet “Transitions, career learning and career management skills. Multi-disciplinary and critical perspectives” den 19:e – 20:e oktober, 2017.

Nya biträdande och ställföreträdande prefekter på Arkitekthögskolan

2017-02-23
Ledningsorganisationen på Arkitekthögskolan är förstärkt. Dekanus har utsett universitetslektor Anna Croon Fors till biträdande prefekt på halvtid och universitetsadjunkt Amalia Katapodis till ställföreträdande prefekt.

Öppet hus på Umeå universitet lockade rekordmånga gymnasieungdomar

2017-02-23
Under gårdagens Öppet hus genomfördes inte mindre än 105 utbildningspresentationer och 5 inspirationsföreläsningar för de 3 200 gymnasielever som besökte Umeå universitet. Eleverna möttes av allt ifrån experimentella fysiker till filosoferande filosofer, som svarade på frågor om kommande utbildnings...

Renowned professor in the field of food and social change

2017-02-23
Phil Lyon is a prolific researcher on the various relationships that exist between our food and the changing social contexts of retail and consumption. From January 2017, he will be affiliate professor in the Department of Food and Nutrition at Umeå University

Gastronomiprogrammet inbjuder till nya sittningar

2017-02-23
Studenterna på gastronomiprogrammet öppnar nu upp för nya smakupplevelser. Denna gång erbjuder de frukost, lunch och middag. Vissa måltider hålls i den nya Forskningsrestaurangen.

Sidansvarig: Ulrika Sahlén
2012-02-02