Till umu.se

TCO-tidningen: Växande misstro mot välfärdens försäkringar

[2012-02-02] Vi litar på välfärdens tjänster men misstron mot socialförsäkringarna ökar. De som är mest beroende av försäkringarna har också minst tillit till dem. Det skriver välfärdsforskaren professor Stefan Svallfors, Umeå universitet i en rapport till den parlamentariska socialförsäkringsutredningen.

Läs nyheten

Redaktör: Maritha Lundgren

Adress till nyheten:
http://www.umu.se/nyhet/.cid181104

Nyheter

Nu är nya Humanisthuset invigt

2014-10-22
Det 42 år gamla Humanisthuset har vuxit med 580 kvadratmeter och byggts om för att bättre fungera som mötesplats och för att ge nya pedagogiska möjligheter. Invigningen av det nya Humanisthuset ägde rum den 20 oktober.

Kulturhuvudstädernas universitetsnätverk möts i Umeå

2014-10-22
UNEeCC (University Network of European Capitals of Culture) har sin årliga konferens i Umeå 23–24 oktober. Medlemmarna i UNEeCC är universitet i städer som har varit eller ansöker om att bli kulturhuvudstäder.

Umeå-studie i fysioterapi topprankas

2014-10-22
Erik Rosendahl och medarbetare vid Umeå universitet ligger bakom en av världens 15 mest betydelsefulla fysioterapistudier genom tiderna. Artikeln, som handlar om hur intensiv träning påverkar äldre människors balans och styrka, anses ha stor betydelse för att utveckla ämnet fysioterapi.

70 procent av landets utbildningar till specialistsjuksköterska ifrågasätts

2014-10-22
Universitetskanslersämbetet ifrågasätter 70 procent av landets specialistsjuksköterskeexamina, däribland åtta examina vid Umeå universitet. Däremot anses universitetets specialistsjuksköterskeexamen inom ambulanssjukvård och magisterexamen i omvårdnad hålla hög kvalitet.

Umeåprofessor prisad

2014-10-21
Lars-Erik Edlund, professor, institutionen för språkstudier, Umeå universitet, har genom beslut i Kungl. Gustav Adolfs Akademien den 15 september 2014 tilldelats akademiens finaste pris från Nils Ahnlunds prisfond.

DN:s undersökning: Här bor de som styr Stockholm

2014-10-21
Mer än hälften av alla som valdes in i kommunfullmäktige bor i Stockholms innerstad. I och med det skulle innerstaden teoretiskt sett kunna få en egen majoritet. Anders Lidström, professor i statsvetenskap vid Umeå universitet, har inte sett några studier på området tidigare. - Det är ganska svårt a...

Ny bok: Brodjaga - luffare och journalist

2014-10-21
I en ny bok, "Brodjaga - luffare och journalist", skriver Birgit Petersson, docent i historia, om Alma Braathen, DN-journalist och fotograf, som bl.a. gjorde stora reportage från finska vinterkriget 1939-40 och från Nordnorge våren 1940.

Framgångsrik forskning om barns hälsa

2014-10-21
Anna Baranowska-Rataj, postdoc på Sociologiska institutionen, nominerades tidigare under hösten som en av femton kandidater till ett pris som delas ut av den polska tidskriften Polityka för bästa unga forskare. Stiftelsen för priset har nyligen utsett vinnarna - fem unga forskare i olika discipliner...

TN Magasin: Skönhetsupplevelser i matematikens galleri

2014-10-20
Vad är skönhet i matematik? Den frågan griper forskarna Manya Raman-Sundström och Lars-Daniel Öhman sig an med stor entusiasm.

Många miljoner till forskning om doftsinnet

2014-10-20
Steven Nordin, Linus Andersson och Anna-Sara Claeson vid Institutionen för psykologi, är några av de forskare som ingår i ett stort forskningsprogram om doftsinnet. Stockholms universitet är huvudsökande för forskningsprogrammet som nyligen beviljats 26 miljoner kronor från Riksbankens Jubileumsfond...


  Utskriftsversion

Sidansvarig: Ulrika Sahlén
2012-02-02