TCO-tidningen: Växande misstro mot välfärdens försäkringar

[2012-02-02] Vi litar på välfärdens tjänster men misstron mot socialförsäkringarna ökar. De som är mest beroende av försäkringarna har också minst tillit till dem. Det skriver välfärdsforskaren professor Stefan Svallfors, Umeå universitet i en rapport till den parlamentariska socialförsäkringsutredningen.

Läs nyheten

Redaktör: Maritha Lundgren

Adress till nyheten:

Forskare vid Umeå universitet får 6,4 miljoner

2014-12-19
Gauti Jóhannesson vid institutionen för klinisk vetenskap, Umeå universitet, belönas när anrika Svenska Sällskapet för Medicinsk Forskning delar ut ett av landets största forskningsanslag, SSMF:s stora anslag för yngre forskare.

Prisad forskning om sömnapné och snarkning

2014-12-19
Marie Marklund, lektor vid institutionen för odontologi, har tilldelats priset ”10th Meier-Ewert Award” för sin forskning kring sömnapné och snarkning. Det är DGZS, German Society of Dental Sleep Medicine, som delar ut priset och prisutdelningen skedde 6 december.

Federerade databaser ska ge säkrare personuppgifter

2014-12-19
Umeå universitet bygger en lösning som ska göra databaser med känslig personinformation tillgängliga för forskare och samtidigt säkerställa den personliga integriteten. Samtidigt inrättas en ny tjänst inom ramen för en satsning på federerade databaser.

Forskning kring datacenter uppmärksammas

2014-12-19
Johan Tordsson, forskare i datavetenskap och en av grundarna till startup-företaget Elastisys, har utsetts till docent i datavetenskap vid Umeå universitet.

Miljonanslag för samarbete med Ericsson

2014-12-19
Forskaren Johan Tordsson, Umeå universitet, får ett anslag på en miljon kronor för ett samarbete med Ericsson Research kring molnteknik och telekom-system.

Ny interaktiv miljö på gång i MIT-huset

2014-12-19
Nu ska MIT-huset få en ny interaktiv miljö – placerad i ljusgården vid huvudentrén. Det beslutade universitetsstyrelsen vid sitt senaste sammanträde. Miljön ska fokusera på matematik och IT, områden som förenar de flesta utbildningar och forskningsinriktningar i huset.

Frågor inför terminsstart?

2014-12-19
Vad kan vara bra att hålla koll på och hinna ordna innan terminen börjar? Och var vänder du dig om du har frågor? Här hittar du som har anmält dig värdefull information inför dina studier.

Gör en sen anmälan!

2014-12-19
Anmälan till vårterminen är stängd. Om du inte anmält dig i tid kan du fortfarande göra en sen anmälan till vissa program och kurser.

Ledande industripersoner möter akademin vid 6:e Cloud Control Workshop

2014-12-19
Den 6: e Cloud Control Workshop lockade över 70 deltagare när den hölls vid IEEE-konferensen om Cloud and Utility Computing (UCC 2014) i London, Storbritannien den 8 december 2014.

SVT: "Museichefen: Känns oerhört osäkert"

2014-12-19
Bildmuseets chef Katarina Pierre tvivlar på Umeå kommuns lösning när det gäller finansiering av verksamheten vid museet efter 2015.

Sidansvarig: Ulrika Sahlén
2012-02-02