Till umu.se

TCO-tidningen: Växande misstro mot välfärdens försäkringar

[2012-02-02] Vi litar på välfärdens tjänster men misstron mot socialförsäkringarna ökar. De som är mest beroende av försäkringarna har också minst tillit till dem. Det skriver välfärdsforskaren professor Stefan Svallfors, Umeå universitet i en rapport till den parlamentariska socialförsäkringsutredningen.

Läs nyheten

Redaktör: Maritha Lundgren

Adress till nyheten:
http://www.umu.se/nyhet/.cid181104

Nyheter

Utlysning: Doktorand i statsvetenskap med inriktning mot utvärdering inom miljövård

2015-01-23
Statsvetenskapliga institutionen söker en doktorand i statsvetenskap med inriktning mot utvärdering inom miljövård. Sista ansökningsdag är 15 februari 2015.

CSR ur ett nationalekonomiskt perspektiv

2015-01-23
Ur ett nationalekonomiskt perspektiv kan CSR-trenden hos företag förstås som konventionell ekonomisk anpassning. Det menar Tommy Lundgren, professor i nationalekonomi vid Centrum för Miljö- och Naturresursekonomi (CERE) vid Handelshögskolan vid Umeå Universitet, som presenterade sin rapport CSR ur e...

Nyupptäckta genvarianter förklarar utveckling av hjärnstrukturer

2015-01-23 (från 2015-01-21)
En internationell studie har identifierat fem genetiska varianter som påverkar utvecklingen och storleken på olika strukturer i hjärnan. Studieresultaten, som publiceras i tidskriften Nature, kan ge nya insikter om utvecklingen av olika neuropsykiatriska tillstånd.

InfoTorg Juridik: Positiv utvärdering av magisterprogram

2015-01-23
Sveriges enda magisterprogram inom mark- och miljörätt får positiva utvärderingar efter den första terminen. Det uppmärksammas i en nyhet på juridiska portalen InfoTorg Juridik.

Bakterieprotein kan hindra amyloidbildning

2015-01-23
Ett protein i bakterier som hjälper dem tillverka proteintrådar på sin yta och inte inuti kan också effektivt hindra bildning av de proteinklumpar som förstör hjärncellerna vid Parkinsons sjukdom. Det visar en studie av forskare i kemi vid Umeå universitet i samarbete med forskare i USA och England....

Svensk energi: 28-årige Jimmy färdig högskoleingenjör: "Allt är möjligt - bara man vill!"

2015-01-22
Jimmy Sandström, 28 år, blev färdig högskoleingenjör i juni 2014. Då hade han som en i första kullen gått tre år på distansutbildningen vid Umeå universitet med inriktning på elkraft. Valet att utbilda sig till ingenjör var enkelt för Jimmy. Och idag, med ett spännande jobb direkt efter utbildning, ...

Dolly Jørgensen bloggar på Tidningen Curie

2015-01-22
Dolly Jørgensen, historiker och forskare vid institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap, är gästbloggare för Tidningen Curie, som ges ut av Vetenskapsrådet. Dolly lovar att ta läsarna på "En expedition in i hjärtat av humaniora."

Umeåprofessor invald i rådgivande panel för humanistiskt forskningscentrum

2015-01-22
Patrik Svensson, professor i humaniora och informationsteknik vid HUMlab, har valts in som en av medlemmarna i den rådgivande panelen för Long Room Hum vid Trinity College i Dublin.

EM-silver till OUC-student

2015-01-22
Framgångarna för OUC-studenterna i EM i skidorientering i Schweiz fortsätter. I herrarnas långdistans tog elitidrottsstudent Christian Spoerry EM-silver.


  Utskriftsversion

Sidansvarig: Ulrika Sahlén
2012-02-02