Till umu.se

TCO-tidningen: Växande misstro mot välfärdens försäkringar

[2012-02-02] Vi litar på välfärdens tjänster men misstron mot socialförsäkringarna ökar. De som är mest beroende av försäkringarna har också minst tillit till dem. Det skriver välfärdsforskaren professor Stefan Svallfors, Umeå universitet i en rapport till den parlamentariska socialförsäkringsutredningen.

Läs nyheten

Redaktör: Maritha Lundgren

Adress till nyheten:
http://www.umu.se/nyhet/.cid181104

Nyheter

Tänk – ett magasin om världen år 2065

2015-09-04
Nu finns ett nytt nummer av Umeå universitets magasin Tänk, som den här gången spänner över ett helt sekel. Med sikte på år 2065 presenteras flera spetsforskares tankar om framtidens stora samhällsutmaningar. Dessutom ges en lika lång historisk tillbakablick med anledning av att universitetet fyller...

50 år av män?

2015-09-04
Kulturdebatt: I Umeå universitets jubileumsskrift görs männen till norm – en historieskrivning vi inte kan vara med och skåla för, skriver Annelie Bränström Öhman, professor i litteraturvetenskap och genusvetenskap med inriktning mot humaniora, Umeå universitet och Julia Pennlert, doktorand i litter...

Society Quest – framtidens skola i ett digitalt samhälle

2015-09-04
Den 23 september bjuder Umeå universitet och Linköpings universitet in till Society Quest med temat ”framtidens skola i ett digitalt samhälle”.

"Why look at cabin porn"?

2015-09-03
Finn Arne Jørgensen, teknik- och miljöhistoriker, skriver om hur ökningen av "hyttebilder", vackra sommarhus i vacker miljö, återspeglar ett växande internationellt intresse lever på nätet av ett icke-urbant småskaligt stugliv.

SR: "Strukturellt våld mellan gruvbolag och sameby"

2015-09-03
Sveriges radio har intervjuat Kristina Sehlin Macneil, doktorand, Umeå universitet, som i en nyligen publicerad vetenskaplig artikel menar att det förekom våld mellan gruvbolaget LKAB och Laevas sameby.

Nytt nummer av tidskriften Education Inquiry

2015-09-03
Nu finns årets tredje nummer av tidskriften Education Inquiry att läsa och ladda ner. Detta nummer innehåller åtta originalartiklar. Tidskriften utges på uppdrag av Lärarhögskolan, Umeå universitet.

Umeåstudent i ingenjörsvetenskapsakademiens studentråd

2015-09-03
Albin Hübsch, sistaårsstudent på civilingenjörsprogrammet i interaktion och design vid Umeå universitet, har blivit invald in i Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademiens studentråd.

Joan Wallach Scott besöker Umeå universitet

2015-09-03
Under jubileumsdagarna får Umeå universitet besök av historikern och feministiska forskaren Joan Wallach Scott. Hennes forskning har utmanat den historiska forskningen, framförallt när det kommer till synen på erfarenhet och genus. Hon var med och formade kritisk genushistoria för mer än 20 år sedan...

Friskis & Svettis: Musik maxar motivationen

2015-09-03
Vid konditionsträning ökar motivationen med 19 procent om låtlistan består av house istället för rock (som gör mer nytta för styrketräning). Det visar ett musikexperiment som Friskis&Svettis genomfört. Guy Madison, professor i psykologi vid Umeå universitet, har medverkat som rådgivande konsult.


  Utskriftsversion

Sidansvarig: Ulrika Sahlén
2012-02-02