TCO-tidningen: Växande misstro mot välfärdens försäkringar

[2012-02-02] Vi litar på välfärdens tjänster men misstron mot socialförsäkringarna ökar. De som är mest beroende av försäkringarna har också minst tillit till dem. Det skriver välfärdsforskaren professor Stefan Svallfors, Umeå universitet i en rapport till den parlamentariska socialförsäkringsutredningen.

Läs nyheten

Redaktör: Maritha Lundgren

Adress till nyheten:

Beteendevetare med koll på framtidens it-jobb

2015-03-29
BIT-dagen är det årliga arrangemanget då studenterna på BIT-programmet, Beteendevetenskapliga programmet med inriktning mot IT-miljöer, samlas för att höra mer om arbetsmarknaden som väntar och hur utbildningen hjälpt dem i deras yrken.

Medicinska fakultetens pedagogiska pris 2015

2015-03-27
Karl-Gunnar Westberg, universitetslektor vid institutionen för integrativ medicinsk biologi, får medicinska fakultetens pedagogiska pris 2015, bland annat för sin undervisning inom flera av fakultetens program och det utvecklingsarbete han bedriver tillsammans med studenter och lärare.

Nytt guld till OUC-student i Militära skid-VM

2015-03-27
Militära skid-VM arrangeras i Boden under dagarna 23-28 mars. I gårdagens mixstafett i skidorientering visade elitidrottsstudent Emma Bergström framfötterna som tillsammans med sin lagkamrat vann guld i mixstafett.

Umeå kommuns vetenskapliga pris

2015-03-26
Anna Zachrisson får Umeå kommuns vetenskapliga pris 2015, inom området miljö. Hon får priset för att hon är en mycket produktiv och begåvad ung forskare. Anna är lektor vid den statsvetenskapliga institutionen vid Umeå universitet.

Prisregn över Umeå Plant Science Center

2015-03-26
Den skandinaviska växtforskarorganisationen Scandinavian Plant Physiology Society delar vid årets kongress i Stockholm ut fyra priser till framstående forskare. Forskare från Umeå Plant Science Centre (UPSC) tilldelas i år samtliga fyra priser.

Medaljer till OUC-studenter i Militära skid-VM

2015-03-26
Elitidrottsstudent Erik Blomgren och Evelina Wickbom inledde Militära skid-VM genom att ta ett guld respektive silver i medeldistans i skidorientering.

Umeåstudent vinner tävlingen Årets it-tjej 2015

2015-03-26 (från 2015-03-23)
Anna Henningsson, student på Teknisk datavetenskap, vinner Sverigetävlingen Årets IT-tjej. Hon blir nu ambassadör för landets unga it-kvinnor under ett år.

Nominera till pedagogiskt pris

2015-03-26
Handelshögskolan utlyser härmed ett pedagogiskt pris i form av ett resestipendium att användas för konferensdeltagande, studiebesök eller motsvarande. Årets prissumma är 20 000kr (brutto) och tilldelas enskild lärare.

Så blir energiomvandlingen i bränsleceller effektivare

2015-03-26
Ämnen det finns rikligt av på jorden – kol, kväve och övergångsmetalloxider – kan kombineras till mycket effektiva katalysatorer som kan användas i både bränsleceller och för elektrolys. Det visar Tiva Sharifi experimentellt i sin avhandling som hon försvarar vid Umeå universitet tisdagen den 31 mar...

Agneta Frick hyllas som Årets studievägledare

2015-03-25
Stort grattis till Agneta Frick, institutionen för Informatik, som av Umeå studentkår utsetts till Årets studievägledare 2015.

Sidansvarig: Ulrika Sahlén
2012-02-02