Till umu.se

TCO-tidningen: Växande misstro mot välfärdens försäkringar

[2012-02-02] Vi litar på välfärdens tjänster men misstron mot socialförsäkringarna ökar. De som är mest beroende av försäkringarna har också minst tillit till dem. Det skriver välfärdsforskaren professor Stefan Svallfors, Umeå universitet i en rapport till den parlamentariska socialförsäkringsutredningen.

Läs nyheten

Redaktör: Maritha Lundgren

Adress till nyheten:
http://www.umu.se/nyhet/.cid181104

Nyheter

Progress and Hygiene

2014-11-24
Magnus Wallin, gästlärare på Konsthögskolan vid Umeå universitet, medverkar i utställningen Progress and Hygiene på Zacheta National Gallery of Art i Warszawa, Polen.

Forskarseminarium om genus och funktionsnedsättning

2014-11-24
Pedagogiska institutionen bjöd tillsammans med Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, in till ett forskarseminarium onsdagen 19 november, på Umeå universitets campus.

Maktspel och härskartekniker på internet

2014-11-24
I den nya boken Sociala medier och härskartekniker visar forskare vid Umeå universitet hur härskartekniker har flyttat ut på internet. Något som skapar nya förutsättningar både för den som vill visa makt inför andra och för den som behöver värja sig.

Fotboll för alla

2014-11-24
Elitidrottsstudenter och Idrottsstudenter har möjligheten att kostnadsfritt lyssna på föreläsningen "Fotboll för alla". Projektet Fotboll för alla drivs av AIK Fotboll, materialet är tänkt att fungera som ett verktyg som kan hjälpa tränare att jobba för en miljö där alla kan känna sig välkomna och t...

Energiministern och alumnen Ibrahim Baylan på besök

2014-11-24
Ibrahim Baylan, Sveriges nya energiminister, besöker sitt gamla hemuniversitet Umeå universitet den 25 november. Han kommer då att träffa forskare från Bio4Energy och Centrum för miljö- och naturresursekonomi.

Hur svårt är finska att lära sig?

2014-11-24
Språkstudiers alumn Lovisa Jakobsson har medverkat i sverigefinska talkshowen Ei saa peittää och pratar om huruvida finska språket är svårt eller inte att lära sig. Lovisa talar finska obehindrat och har till och med fått jobb på grund av sina finskakunskaper, trots att hon bara läst tre år finska p...

Aftonbladet debatt: Kommunerna är skyldiga att bistå EU-migranterna

2014-11-23
Lagen är tydlig – men det struntar kommunerna i. Det skriver Andreas Pettersson vid Juridiskt forum på Umeå universitet med anledning av att många svenska kommuner inte följer socialtjänstlagens regler för stöd och hjälp till de romska migranterna som vistas i Sverige.

Kirunatpoia – Art on Landscapes and Resources in Northern Sweden and Lusatia

2014-11-21
Florian Zeyfang, professor, Konsthögskolan vid Umeå universitet, deltar i en utställning på Kunsthaus Dresden i Tyskland.

SvT Nordnytt: Jobbet inte avgörande för flytten

2014-11-21
Mönstret håller i sig, vi lämnar landsbygden för storstan. Men jobbet är inte lika avgörande som förr.
– Vi flyttar för att vi vill flytta, säger Kerstin Westin, professor i kulturgeografi vid Umeå universitet.

Avslutning på ledarskapsutbildningen

2014-11-21
I november hade de första deltagarna på den nationella ledarskapsutbildningen för äldreomsorgen avslutning. Utbildningen som grundar sig på ett regeringsuppdrag från Socialstyrelsen, startade hösten 2013 och sträcker sig fram till och med hösten 2015.


  Utskriftsversion

Sidansvarig: Ulrika Sahlén
2012-02-02