Till umu.se

TCO-tidningen: Växande misstro mot välfärdens försäkringar

[2012-02-02] Vi litar på välfärdens tjänster men misstron mot socialförsäkringarna ökar. De som är mest beroende av försäkringarna har också minst tillit till dem. Det skriver välfärdsforskaren professor Stefan Svallfors, Umeå universitet i en rapport till den parlamentariska socialförsäkringsutredningen.

Läs nyheten

Redaktör: Maritha Lundgren

Adress till nyheten:
http://www.umu.se/nyhet/.cid181104

Nyheter

Vetenskapslunch om övervakning och hot

2016-09-26
Den 29 september föreläser Markus Naarttijärvi, lektor vid juridiska institutionen, på en av höstens vetenskapsluncher med temat säkerhet.

Meiju Vartiainen korad till Årets Blivande Entreprenör av Founders Alliance

2016-09-26
Meiju Vartiainen, student vid Handelshögskolan i Umeå, tog igår emot utmärkelsen Årets Blivande Entreprenör på Entreprenörsgalan Sverige 2016, arrangerad av Founders Alliance.

Nu kan företagen få svar direkt – av forskarna

2016-09-26
En ny metod för möten mellan företag och Umeå universitets forskare drar igång i höst. I november kan företag samtala direkt med forskare som har spetskompetens inom social innovation och digitalisering.

Laser-laboratorium i världsklass byggs på campus

2016-09-26
En mycket entusiastisk László Veisz visar upp sitt laser-laboratorium inhyst i Naturvetarhusets källare vid Umeå universitet. Forskningen om ultrasnabba processer närmar sig nu den tidsskala som beskriver elektronernas rörelser i atomer, molekyler och joniserade plasmor.

Upptäckta riskfaktorer för komplikationer vid njur- och njurtransplantatbiopsier

2016-09-26
Njur- och njurtransplantatbiopsier utförs idag för att ställa diagnoser och kontrollera terapieffekter. Trots att det har blivit säkrare att utföra en sådan biopsi finns fortfarande risker för allvarliga komplikationer. En undersökning av 1299 biopsier utförda i Sverige visar att unga, smala och kvi...

Björn Åstrand utredare för nationell samling för läraryrket

2016-09-23
Regeringen har beslutat att ge Björn Åstrand (tjänstledig lektor, Institutionen för idé- och samhällsstudier, Umeå universitet), dekan för lärarutbildningen vid Karlstads universitet samt ledamot i Skolkommissionen, i uppdrag att föreslå åtgärder som ska ge lärare, förskollärare, rektorer och försko...

TV4: Svenskt experiment utforskar månen

2016-09-23
Studenter vid Umeå universitet och rymdentusiasterna i Space Science Sweden jobbar för fullt med att bygga det mätinstrument som ska skickas till månen. Instrumentet ska mäta det elektriska fältet på månen, något som aldrig tidigare gjorts. TV4 har besökt projektet Umeå Lunar Venture.

Regeringen föreslår 2 miljoner till utbildning om samer och samisk kultur

2016-09-23
Utbildning och ökad kunskap om samer är en fråga som är central för den samiska ungdomsorganisationen Sáminuorra, som under lång tid arbetat för att en sådan här satsning ska prioriteras i statsbudgeten.

Förbättrat resultat för Umeå universitet i rankning

2016-09-22
Umeå universitet klättrar tio platser i årets rankning från Times Higher Education och hamnar därmed på en delad sjundeplats bland svenska lärosäten.

Sliperiet håller Fashionweek med filmvisning och föreläsning

2016-09-22
I samarbete med Umeå Fashion Week anordnar Uminova eXpression en visning av filmen Advanced Style samt en inspirationsföreläsning med Lotta Ahlvar.


Sidansvarig: Ulrika Sahlén
2012-02-02