TCO-tidningen: Växande misstro mot välfärdens försäkringar

[2012-02-02] Vi litar på välfärdens tjänster men misstron mot socialförsäkringarna ökar. De som är mest beroende av försäkringarna har också minst tillit till dem. Det skriver välfärdsforskaren professor Stefan Svallfors, Umeå universitet i en rapport till den parlamentariska socialförsäkringsutredningen.

Läs nyheten

Redaktör: Maritha Lundgren

Adress till nyheten:

Var fjärde skrev godkänt på teoridelen av kunskapsprovet för läkare

2017-04-26
110 personer skrev den teoretiska delen av kunskapsprovet för läkare med utbildning utanför EU/EES-området den 4 april vid Umeå universitet. Av de prövande fick 25 procent ett resultat på minst 61 procent rätta svar som i krävdes för godkänt i den senaste omgången.

Trafikforskare i Dagens Arena debatt: Trafikskadorna ett skenande folkhälsoproblem

2017-04-26
Jörgen Lundälv, docent i trafikmedicin och gästforskare vid Institutionen för kirurgisk och perioperativ vetenskap, skriver i Dagens Arena att Trafikverkets uppdaterade förslag på Nollvisionen saknar bred samverkan med funktionsinderrörelsen och berörda patientföreningar. "Vi behöver en nationell sa...

Nya MIT-place skapar mötesplats för forskare, studenter och näringsliv

2017-04-26
Fredag den 27 april smygstartar invigningen av fokusmiljön MIT-place med en robottävling anordnad av studenterna vid Teknisk Fysik. Invigningsprogrammet fortsätter den 2 och 3 maj med invigningstal av rektor Hans Adolfsson, och inspirerande föreläsningar från institutioner i MIT-huset.

Vill ni stärka den vetenskapliga kompetensen i skolverksamheten?

2017-04-26
Möjlighet för skolhuvudmän – Lärarhögskolan finansierar hälften av kostnaden för en forskarstuderande.

Dekan: Öppenhet och högt till tak

2017-04-26
Den enskilt viktigaste frågan för Patrik Danielson, Medicinska fakultetens tillträdande dekan, är att fortsätta arbeta för ett samarbetsklimat präglat av öppenhet och högt till tak, och en ömsesidig respekt för varandra, för att hålla ihop en bred och mångfacetterad fakultet.

Högskoleprovet - en pigg 40-åring

2017-04-26
Söndag den 23 april utsatte sig 67 200 personer för högskoleprovet. Det är 40 år sedan provet infördes. I Umeå med omnejd lockades nästan 1 800 att göra vårens prov.

Prodekan: Dynamik och tolerans håller diskussionen levande

2017-04-26
Marie Bixo, Medicinska fakultetens nya prodekan, kommer att under kommande fyra år ha ett särskilt ansvar för samverkan med landstingen i norra regionen.

SR: Intervju med Per Boström

2017-04-26
Per Boström, doktorand i språkvetenskap med inriktning mot nordiska språk vid Institutionen för språkstudier, medverkar i programmet Morgon i P4 Västerbotten och intervjuas om sin forskning.